Deze website gebruikt functionele cookies. geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van functionele cookies om de website goed te laten werken klik dan op akkoord. Doet u dit niet en gaat u niet akkoord kan het zijn dat site niet naar behoren werkt.
Een (meer) duurzame woning
De nieuwe website duurzaamheidsprofiel.nl brengt snel in kaart welke technische én financiële mogelijkheden er zijn om je (toekomstige) woning zuiniger te maken. Vul je postcode en huisnummer in en download direct een rapport dat op deze woning is gebaseerd. Het vertelt je hoe de woning scoort in energieverbruik en hoe je dit verbruik kunt verlagen. Dat kan op diverse manieren: beter isoleren, slimmer verwarmen, gebruik maken van de zon, etc. Verder schat het in wat je bespaart en wat het je kost. En wat je rendement is: wat levert de investering je op?
Meer dan alleen energie besparen
Investeren in energiebesparende maatregelen zorgt niet alleen voor lagere kosten voor gas en licht. Isoleren bijvoorbeeld zorgt ook voor meer wooncomfort. Bovendien blijkt dat woningen met een gunstiger energielabel een hogere prijs opleveren én sneller verkocht zijn. Kortom:
Met als doel om in 2050 helemaal ‘van het gas af’ te zijn, stimuleert de Nederlandse overheid nú al tal van energiebesparende initiatieven. Zo kun je eenvoudig € 9.000.- extra lenen via je hypotheek (en soms nog een stuk meer - zie het rapport).
Tip: Het is niet meer nodig dat je al van te voren bepaalt welke energiemaatregelen je gaat treffen en met wie. Vraag naar de mogelijkheden van het Energiebespaarbudget. Dat kan óók prima in combinatie met NHG (Nationale Hypotheekgarantie).
Daarnaast vermeldt het rapport enkele gunstige leningen en subsidies waarmee investeren in verduurzamen aantrekkelijker en bereikbaarder is (met nuttige links). Download het rapport dus meteen. Dan ga je goed voorbereid het gesprek aan.
Tip: Bekijk of je mogelijk in aanmerking komt voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).
Als je een woning op het oog hebt of op een woning wilt gaan bieden, is het belangrijk om te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Zo weet je direct binnen welk budget je naar woningen kunt kijken.
Hieronder vind je enkele rekentools die jou kunnen helpen bij het kopen van jouw volgende woning. Raadpleeg ons als je hierover vragen hebt.
Een BKR registratie kan gevolgen hebben voor de financieringsaanvraag. Je staat bij BKR geregistreerd als er een contract is gesloten met een financiele verplichting dit is doorgaans slechts bij een kredietverstrekker. Sinds enige tijd is ook de mobiel aanbieder waarbij er een contract op afbetaling met een doorlopende verplichting van meer dan € 250,- van toepassing is ook verplicht om hier een registratie bij het BKR van te maken. Dit is ter bescherming van u en ter bescherming voor een mogelijke andere kredietaanbieder om over creditering tegen te gaan. Een registratie hoeft niet negatief te zijn, echter indien er niet aan de verplichtingen word voldaan dan is de kredietaanbieder verplicht de op de registratie een achterstandscodering te melden.
De achterstandscodering kan zeker gevolgen hebben. Laat je hierover goed informeren, we lichten e.e.a. graag toe
Met een uitgebreide opstalverzekering is uw woning verzekerd tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm en inbraak. Deze verzekering wordt door de geldverstrekker verplicht. De geldverstrekker wil de zekerheid dat bij totaal verlies er voldoende geld wordt uitgekeerd om de hypotheek te kunnen aflossen. Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd.
Nadat de hypotheek tot stand is gekomen schrijft de notaris het hypotheekrecht op de woning in bij het Kadaster. Ook wel ‘het hypotheekregister’ genoemd. Dit tot zekerheid voor de geldverstrekker.