Lenen

Een doorlopend of persoonlijk krediet voor de nieuwe auto, badkamer, reis of iets anders?

​Heeft u een nieuwe auto op het oog? Is de badkamer nu écht toe aan een verbouwing? Wilt u de wereld verkennen? Voor dergelijke zaken kan het zijn dat u niet direct het passende budget ter beschikking heeft. Geld lenen is in een dergelijke situatie een optie. Het is van belang om een verantwoorde lening te sluiten, uiteraard tegen een scherp tarief. Onze specialisten helpen u graag verder en vergelijken de verschillende aanbieders voor u. 

Let op! Geld lenen kost geld.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een lening waarbij u zelf kunt kiezen hoeveel van de lening u opneemt en aflost, op het moment dat u het nodig heeft. U hoeft niet van te voren te weten hoeveel u exact wilt lenen, wat deze vorm van lenen zeer flexibel maakt. Ook is een doorlopend krediet vaak voordeliger dan een andere vorm van lenen. 
 
Natuurlijk heeft het doorlopend krediet ook nadelen. Zo is de rente variabel, waardoor u niet op voorhand weet wat de kosten zijn. Daarbij is er ook discipline voor nodig om te zorgen dat de lening niet te ver oploopt, of laat wordt afgelost. 

Persoonlijk krediet

Een persoonlijke lening is een overzichtelijke lening, waarbij u altijd weet waar u aan toe bent. Zo weet u exact het geleende bedrag, de kosten en de looptijd. Dit voorkomt onverwachte financiële zorgen, wat het ideaal maakt voor een éénmalige aankoop (bijvoorbeeld een auto, boot of caravan). 
 
Het nadeel van deze zekerheid is dat de lening minder flexibel is. De rente is vaak hoger, en wilt u eerder aflossen dan moet er vaak een boete aan de bank worden betaald voor de misgelopen rente.