Deze website gebruikt functionele cookies. geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van functionele cookies om de website goed te laten werken klik dan op akkoord. Doet u dit niet en gaat u niet akkoord kan het zijn dat site niet naar behoren werkt.
Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je eventuele schade aan de inboedel van jouw huis kunt afdekken. Denk hierbij aan schade door brand, inbraak, waterschade en vandalisme. Niet iedere inboedelverzekering biedt echter dekking bij al deze mogelijke schade oorzaken (zie 'dekking' hieronder). Daarnaast geldt dat in een aantal gevallen aanvullende verzekeringen nodig kunnen zijn. Denk hierbij aan de situatie dat er sprake is van zeer dure apparatuur of sieraden. Voor deze goederen dien je een aanvullende kostbaarhedenverzekering af te sluiten.
Verzekerde waarde, onderverzekerd en oververzekerd
De verzekerde waarde bij een inboedelverzekering is vaak lastig te bepalen. Onder "inboedel" valt namelijk een heel groot aantal dingen. Denk bijvoorbeeld aan meubels, kleding, apparatuur en boeken. Als stelregel wordt aangehouden dat alles wat verhuisbaar is onder de inboedel valt. Alles wat niet verhuisbaar is (nagelvast aan de woning zit) valt onder de opstal. De opstal dient met een opstalverzekering verzekerd te worden.
Het kiezen van een juiste dekkingswaarde is bij een inboedelverzekering van groot belang. Op het moment dat je schade hebt, wordt namelijk bij de meeste maatschappijen gekeken wat de werkelijke (geschatte) waarde was van jouw inboedel. Op het moment dat je een te lage waarde hebt verzekerd, krijg je dan niet de volledige schade vergoed. Je bent dan onderverzekerd. Op het moment dat je een te hoge waarde hebt verzekerd, krijg je maximaal de werkelijke waarde vergoed. Je bent dan oververzekerd en hebt dus dan altijd een te hoge premie voor de inboedelverzekering betaald. Om een idee te krijgen van de te verzekeren waarde in jouw situatie, kunt u hier een standaard inboedelwaardemeter downloaden. Deze waardemeter is opgesteld door het Verbond van Verzekeraars.
De ‘normale’ inboedelverzekering met een basisdekking, wordt door veel verzekeraars de uitgebreide dekking genoemd. Deze verzekering heeft een prima dekking, bij onder andere de volgende schades:
Verschil in dekkingen bij inboedelverzekering
Bij een inboedelverzekering kun je kiezen uit verschillende soorten dekkingen: de basisdekking (ook wel ‘extra uitgebreid’ genoemd) en de all riskdekking. Biedt jouw inboedelverzekering dekking voor schade die jij zelf veroorzaakt hebt? Dan spreken we van een all risk inboedelverzekering. Enkel schade die met opzet is veroorzaakt of die specifiek in de polisvoorwaarden is uitgesloten, wordt niet vergoed door de all riskverzekering.
Uiteraard kunnen wij helpen met het kiezen van een voor jou passende inboedelverzekering.
Heb je een vraag over onze diensten omtrent de hypotheek, verzekeringen of de woning? Wij zijn je graag van dienst!
Een BKR registratie kan gevolgen hebben voor de financieringsaanvraag. Je staat bij BKR geregistreerd als er een contract is gesloten met een financiele verplichting dit is doorgaans slechts bij een kredietverstrekker. Sinds enige tijd is ook de mobiel aanbieder waarbij er een contract op afbetaling met een doorlopende verplichting van meer dan € 250,- van toepassing is ook verplicht om hier een registratie bij het BKR van te maken. Dit is ter bescherming van u en ter bescherming voor een mogelijke andere kredietaanbieder om over creditering tegen te gaan. Een registratie hoeft niet negatief te zijn, echter indien er niet aan de verplichtingen word voldaan dan is de kredietaanbieder verplicht de op de registratie een achterstandscodering te melden.
De achterstandscodering kan zeker gevolgen hebben. Laat je hierover goed informeren, we lichten e.e.a. graag toe
Met een uitgebreide opstalverzekering is uw woning verzekerd tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm en inbraak. Deze verzekering wordt door de geldverstrekker verplicht. De geldverstrekker wil de zekerheid dat bij totaal verlies er voldoende geld wordt uitgekeerd om de hypotheek te kunnen aflossen. Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd.
Nadat de hypotheek tot stand is gekomen schrijft de notaris het hypotheekrecht op de woning in bij het Kadaster. Ook wel ‘het hypotheekregister’ genoemd. Dit tot zekerheid voor de geldverstrekker.