Deze website gebruikt functionele cookies. geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van functionele cookies om de website goed te laten werken klik dan op akkoord. Doet u dit niet en gaat u niet akkoord kan het zijn dat site niet naar behoren werkt.
Als je op reis of vakantie gaat sluit je meestal een reisverzekering af. Voor veel mensen is dat de gewoonste zaak van de wereld. Maar wat is een reisverzekering nu precies? En wat is wel of niet gedekt? Welke verplichtingen heb jij? Vragen die wij graag voor je willen beantwoorden.
Wat is het verschil tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering?
Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.
Een doorlopende reisverzekering is handig indien je meerdere keren per jaar op reis gaat. Denk bijvoorbeeld aan een zomervakantie, stedentrip, wintersport en een weekendje weg. Je bent dan continu het hele jaar door wereldwijd verzekerd. Dat is handig omdat je niet steeds apart een reisverzekering af hoeft te sluiten. Een doorlopende reisverzekering wordt ieder jaar automatisch verlengd.
Waarom is het zinvol om een reisverzekering af te sluiten?
Misschien stel je jezelf wel eens de vraag of je wel of niet een reisverzekering moet afsluiten? Zeker als je nooit een schade hebt geclaimd. Toch is het onverstandig om zonder reisverzekering op reis te gaan.
Vooral bij een (ernstige) ziekte of een ongeval is goede hulp van groot belang. De kosten van medische hulp kunnen vaak erg hoog zijn. Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is de basis van een zorgeloze vakantie. Want medische voorzieningen kunnen in het buitenland duur zijn. Bijvoorbeeld als een helikopter je van een berghelling redt. Of als je met een gipsvlucht terug moet naar Nederland. Maar ook als je geld en paspoort zijn gestolen kan de reisverzekeraar je snel helpen.
We noemen een paar risico’s waar je zelf misschien niet aan denkt en die toch door een reisverzekering worden gedekt:
Is er overlap met andere verzekeringen of ben ik met een reisverzekering dubbel verzekerd?
In de praktijk valt overlapping of dubbel verzekerd zijn wel mee. Overlap zou er kunnen zijn met een zorg-, inboedel-, ongevallen- en kostbaarhedenverzekering.
Je zorgverzekering vergoedt meestal medisch noodzakelijke kosten in het buitenland (Europa), maar wel tot een bepaalde hoogte. Dat is het tarief dat in Nederland gebruikelijk is voor medische kosten. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je ziektekostenverzekering, maar wel onder de reisverzekering.
Welke risico’s zijn er verzekerd met een reisverzekering?
Met een reisverzekering ben je verzekerd voor materiële schade zoals je bagage en persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) die je in je vakantie of tijdens je reis kunt oplopen. De schade die de reisverzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de premie voor je reisverzekering. De reisverzekeraar biedt hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt ervoor dat je, indien nodig, wordt teruggebracht naar Nederland. Een reisverzekering kan worden gecombineerd met een annuleringsverzekering.
Hoe zit het met een actieve vakantie of gevaarlijke sporten tijdens mijn vakantie?
Als je een avontuurlijke vakantie hebt geboekt en aan gevaarlijke sporten gaat doen zoals bijvoorbeeld bergbeklimmen, abseilen of parachutespringen, dan moet je hiervoor een aparte reisverzekering afsluiten.
Heb je een vraag over onze diensten omtrent de hypotheek, verzekeringen of de woning? Wij zijn je graag van dienst!
Een BKR registratie kan gevolgen hebben voor de financieringsaanvraag. Je staat bij BKR geregistreerd als er een contract is gesloten met een financiele verplichting dit is doorgaans slechts bij een kredietverstrekker. Sinds enige tijd is ook de mobiel aanbieder waarbij er een contract op afbetaling met een doorlopende verplichting van meer dan € 250,- van toepassing is ook verplicht om hier een registratie bij het BKR van te maken. Dit is ter bescherming van u en ter bescherming voor een mogelijke andere kredietaanbieder om over creditering tegen te gaan. Een registratie hoeft niet negatief te zijn, echter indien er niet aan de verplichtingen word voldaan dan is de kredietaanbieder verplicht de op de registratie een achterstandscodering te melden.
De achterstandscodering kan zeker gevolgen hebben. Laat je hierover goed informeren, we lichten e.e.a. graag toe
Met een uitgebreide opstalverzekering is uw woning verzekerd tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm en inbraak. Deze verzekering wordt door de geldverstrekker verplicht. De geldverstrekker wil de zekerheid dat bij totaal verlies er voldoende geld wordt uitgekeerd om de hypotheek te kunnen aflossen. Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd.
Nadat de hypotheek tot stand is gekomen schrijft de notaris het hypotheekrecht op de woning in bij het Kadaster. Ook wel ‘het hypotheekregister’ genoemd. Dit tot zekerheid voor de geldverstrekker.