Deze website gebruikt functionele cookies. geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van functionele cookies om de website goed te laten werken klik dan op akkoord. Doet u dit niet en gaat u niet akkoord kan het zijn dat site niet naar behoren werkt.
De risicoklasse is de verhouding tussen de schuldrest van de hypotheek en de waarde van de woning. Een voorbeeld hiervan is 100% marktwaarde; de hypotheekschuld en de waarde van de woning zijn dan gelijk aan elkaar. Op basis van deze waarde wordt de rente bepaald die je betaalt voor jouw hypotheek.
Als de woningwaarde stijgt of als je een deel van jouw hypotheek (maandelijks) hebt afgelost, kan het voorkomen dat jouw hypotheek in een te hoge risicoklasse cq. marktwaarde klasse blijft zitten. Hierdoor betaal je onterecht teveel aan rente, terwijl de maandlast eenvoudig te verlagen is. Je hebt bij het vervallen van een topopslag (lagere risicoklasse) recht op rentekorting. Veel geldverstrekkers passen de rentekorting niet automatisch toe. Je zult hiervoor dus zelf in actie moeten komen.
Bereken hierboven hoeveel je kunt besparen op de maandlasten van jouw hypotheek.
Voor de berekening heb je de (geschatte) actuele woningwaarde nodig en de actuele restschuld van jouw hypotheek. Je kunt bij ons een gratis woningwaarderapport opvragen.
Heb je een vraag over de berekening of over onze diensten omtrent de hypotheek, verzekeringen of de woning? Wij zijn je graag van dienst!
Een BKR registratie kan gevolgen hebben voor de financieringsaanvraag. Je staat bij BKR geregistreerd als er een contract is gesloten met een financiele verplichting dit is doorgaans slechts bij een kredietverstrekker. Sinds enige tijd is ook de mobiel aanbieder waarbij er een contract op afbetaling met een doorlopende verplichting van meer dan € 250,- van toepassing is ook verplicht om hier een registratie bij het BKR van te maken. Dit is ter bescherming van u en ter bescherming voor een mogelijke andere kredietaanbieder om over creditering tegen te gaan. Een registratie hoeft niet negatief te zijn, echter indien er niet aan de verplichtingen word voldaan dan is de kredietaanbieder verplicht de op de registratie een achterstandscodering te melden.
De achterstandscodering kan zeker gevolgen hebben. Laat je hierover goed informeren, we lichten e.e.a. graag toe
Met een uitgebreide opstalverzekering is uw woning verzekerd tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm en inbraak. Deze verzekering wordt door de geldverstrekker verplicht. De geldverstrekker wil de zekerheid dat bij totaal verlies er voldoende geld wordt uitgekeerd om de hypotheek te kunnen aflossen. Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd.
Nadat de hypotheek tot stand is gekomen schrijft de notaris het hypotheekrecht op de woning in bij het Kadaster. Ook wel ‘het hypotheekregister’ genoemd. Dit tot zekerheid voor de geldverstrekker.